IMG_8192

Huiskamersessie

Voorzitters Raad van Commissarissen

07/12/2023
Prins Hendriksoord, Den Dolder
16:00 – 22:00


Huiskamersessies

Tijdens de huiskamersessies op het prachtige Prins Hendriksoord gaan we met een kleine groep uit verschillende disciplines discussiëren over specifieke en hedendaagse onderwerpen. In een vertrouwelijke en huiselijke sfeer gaan we volgens Chatham House Rules met elkaar in gesprek.


Morele dilemma’s in de boardroom
Als commissaris heb je te maken met ingewikkelde uitdagingen waar morele normen, belangen en principes kunnen botsen.
In tegenstelling tot het simplistische idee van een enkel moreel kompas dat in één richting wijst, zal Mijntje Lückerath-Rovers ons inzichten geven uit de psychologie en corporate governance zoals ze voor haar boek heeft onderzocht. Dit zal licht werpen op de complexiteit van morele oordeelsvorming, morele identiteit en hun relatie met stakeholder denken.

Tijdens deze huiskamersessie gaan we actief met elkaars dilemma’s aan de slag en van elkaars aanpakken leren. Mijntje zal daarbij haar beschouwing geven op de psychologische gedachten die aan deze dilemma’s ten grondslag liggen. Hoe vanuit bepaalde (vaker gekozen) aanpakken conflicten die niet constructief zijn, permanente verdeeldheid in het gremium of besluiteloosheid kan ontstaan. En hoe dit te voorkomen.


Programma

16.00 uur        Ontvangst
16.30 uur        Start Ronde Tafel discussie
                         met een inleiding door Mijntje Lückerath-Rovers (Hoogleraar Corporate Governance Tilburg University, TIAS School for Business and Society)
18.00 uur        Borrel met aansluitend Diner

Locatie
Prins Hendriksoord 
Soestdijkerweg 17
3734 MG Den Dolder


Vragen?
Neem contact op via stefaniegrimbergen@networkc.nl

Deze huiskamersessie wordt georganiseerd in samenwerking met: