2610_NetworkCCT_WR-©-Sabine_van_Nistelrooij-67

Huiskamersessie

Voorzitter Raad van Commissarissen

18/04/2023
Prins Hendriksoord, Den Dolder
16:00 – 22:00


Huiskamersessies

Tijdens de huiskamersessies op het prachtige Prins Hendriksoord gaan we met een kleine groep uit verschillende disciplines discussiëren over specifieke en hedendaagse onderwerpen. In een vertrouwelijke en huiselijke sfeer gaan we volgens Chatham House Rules met elkaar in gesprek.


Reflectie over de grote uitdagingen van onze tijd

Tijdens deze sessie neemt Sandra Phlippen ons mee in hoe zij onze samenleving en economie ziet ontwikkelen de komende jaren en welke keuzes we hierbij zouden moeten maken. Vervolgens gaan we in gesprek over wat dit voor de korte termijn betekent. Waarbij we ook stilstaan bij de ”disconnect” in onze samenleving.
De zorgen om uitdagingen zoals het klimaat leven meer aan de bovenkant van de samenleving, dan bij werkende mensen met modale inkomens. Terwijl de oplossingen die naar voren geschoven worden, vooral die modale inkomens zullen raken. Is het antwoord hierop: minder winst en rendement, zodat er hogere lonen betaald kunnen worden en kosten minder doorgerekend moeten worden in de keten? En dat daarmee de modale inkomens hun prijzen minder snel stijgen en lonen de prijsstijgingen compenseren. Dit kan ten koste gaan van de industriële activiteiten in Europa? Moet het tempo van de klimaat transitie in Europa omlaag en meer in lijn lopen met de rest van de wereld, om dit probleem op te lossen?


Programma

16.00 uur        Ontvangst
16.30 uur        Start Ronde Tafel discussie
                         met een inleiding door Sandra Phlippen (Hoofdeconoom Economisch Bureau ABN AMRO)
18.00 uur        Borrel met aansluitend Diner

Locatie
Prins Hendriksoord 
Soestdijkerweg 17
3734 MG Den Dolder


Vragen?
Neem contact op via stefaniegrimbergen@networkc.nl

Deze huiskamersessie wordt georganiseerd in samenwerking met: