Prins Hendriksoord 1

Huiskamersessie

In the Line of Fire

21/09/2023
Prins Hendriksoord, Den Dolder 
16:00 – 22:00


Huiskamersessies

Tijdens de huiskamersessies op het prachtige Prins Hendriksoord gaan we met een kleine groep uit verschillende disciplines discussiëren over specifieke en hedendaagse onderwerpen. In een vertrouwelijke en huiselijke sfeer waarna we ervaringen met elkaar delen.


In the line of fire
Op 1 juli 2019 (net voor COVID begon) werd Steven Zaat CFO van AirFrance, dat net was begonnen aan zijn transformatie, nauwelijks eigen vermogen en weinig cash had. Op 1 juli 2021 nam hij de rol als CFO van AirFrance KLM over van Frédéric Gagey. Dit middenin de continuerende COVID-crisis met een negatief eigen vermogen van bijna €5 miljard en een te herfinancieren schuldenlast.

Daarnaast staat AirFrance KLM vol in het centrum van de duurzaamheidstransitie en -debat. Waar een groot deel van de samenleving om een snellere transitie vraagt maar een ander groot deel haar manier van leven en welvaart wil behouden. Kan je (en hoe) voorkomen dat je als bedrijf in de ”squeeze” terecht komt? En hoe zorg je dat je ook gewoon geld kan blijven verdienen en je continuïteit garandeert? Wat is de lange termijn strategie van AirFrance KLM en hoe houdt het hier aan vast te midden van alle ”events” (zoals bv. de oorlog in Oekraïne) in het hier en nu? Wanneer pas je aan en wanneer hou je vast aan je koers? Wat is de rol van de CFO ter zake? En hoe komt Steven nog toe aan de persoon Steven te midden van de uitdagingen die het lid van de RvB Steven Zaat het hoofd moet bieden? Na de ervaringen van Steven delen we elkaars ervaringen ”in the line of fire” voor onze organisaties en voor ons als persoon.


Programma

16.00 uur        Ontvangst
16.30 uur        Start Ronde Tafel discussie
                         met een inleiding door Steven Zaat (CFO AirFrance KLM)
18.15 uur        Borrel met aansluitend Diner

Locatie
Prinshendriksoord
Soesterdijkerweg 17
3734MG, Den Dolder


Vragen?
Neem contact op via stefaniegrimbergen@networkc.nl

Deze huiskamersessie wordt georganiseerd in samenwerking met: