Botanic

Huiskamersessie

CFO ontmoet bestuur: Kansen en uitdagingen in de klimaattransitie

06/06/2024
Franq Hotel Antwerpen
16:00 – 22:00


Huiskamersessies

Tijdens de huiskamersessies in een historische oase in het stedelijke modecentrum van België Botanic Sanctuary, gaan we met een kleine groep uit verschillende disciplines discussiëren over specifieke en hedendaagse onderwerpen. In een vertrouwelijke en huiselijke sfeer gaan we volgens Chatham House Rules met elkaar in gesprek.


CFO ontmoet bestuur: Kansen en uitdagingen in de klimaattransitie

Tijdens de ronde tafel gaan we in op hoe we als bedrijfsleven de klimaatuitdaging aangaan. Welke acties onderneemt u? Wat zijn de uitdagingen hierbij? Waar zit de spanning tussen korte termijn winstdoelstellingen en de lange termijn continuïteit van uw organisatie garanderen?

Zijn er spanningen tussen de verwachtingen van de eigenaars van het bedrijf (als beursgenoteerd of privately owned bedrijf) en het bestuur? Ziet u scenario’s waarin uw license to operate onder druk zou kunnen komen te staan in de toekomst? Hier zal Jean-Luc ingaan op de uitdaging van Reynaers aluminium inzake aluminium bv. Maar we gaan het ook hebben over de kansen inzake innovatie om te verdienen aan oplossingen voor het klimaat.

We gaan het ook hebben over regelgeving en rol van de overheid, waar is die goed en waar kan die beter? Hoe kunnen we dit beïnvloeden? Ten slotte horen we van de aanwezige CFO’s graag wat zij verwachten als steun van hun bestuur bij de acties die ze hebben ingezet/willen inzetten en wat bestuur van de CFO verwacht. En uiteraard waar er mogelijk spanningen zitten.


Programma

16.00 uur        Ontvangst
16.30 uur        Start Ronde Tafel discussie met Jean-Luc Deleersnyder (Non Executive Director)
18.15 uur        Borrel 
19:00 uur        Afsluitend diner 

Locatie
Kipdorp 10/12, 2000 Antwerpen, België


Vragen?
Neem contact op via stefaniegrimbergen@networkc.nl

Deze huiskamersessie wordt georganiseerd in samenwerking met: