Botanic-Sanctuary-Antwerp-5-star-superior-Hotel-LHW-History-fb

Huiskamersessie

Bestuur ontmoet CFO

23/11/2023
Botanic Sanctuary Antwerp
16:00 – 22:00


Huiskamersessies

Tijdens de huiskamersessies in een historische oase in het stedelijke modecentrum van België Botanic Sanctuary, gaan we met een kleine groep uit verschillende disciplines discussiëren over specifieke en hedendaagse onderwerpen. In een vertrouwelijke en huiselijke sfeer gaan we volgens Chatham House Rules met elkaar in gesprek.


Bestuur ontmoet CFO

Tijdens deze sessie gaan onafhankelijke bestuurders en CFOs uit Belgie met elkaar in gesprek over hun samenwerking en uitdagingen. Als onafhankelijk bestuurder ziet u toe op bedrijfscontinuïteit en strategie bepaling, waarbij u wijst op de mogelijke ijsbergen die eraan komen. Als CFO stuurt u de operationele acties en reacties in real time die de bedrijfscontinuiteit waarborgen en houdt u de vinger aan de pols van de strategie. In deze ronde tafel bespreken we wat we zien als de grootste megatrends die eraan komen (denk klimaat, digitalisering, krapte op de arbeidsmarkt etc), welke actuele events onze reactie hierop verhinderen of vertragen (denk recessie, inflatie etc) en wat dit betekent voor de interactie tussen onafhankelijke bestuurder en CFO. Is een one tier model nog wel geschikt voor de hedendaagse kloksnelheid van besturen? Hoe blijf je als onafhankelijk bestuurder bij met ontwikkelingen? Heb je als CFO voldoende toegevoegde waarde van je onafhankelijke bestuurders of zorgt hun toegenomen aansprakelijkheid en risico mijdend gedrag als gevolg enkel voor meer vergaderen en rapporteren? Of hoe slaag je als onafhankelijk bestuurder de ”compliance trap” te vermijden? 

Katleen Vandeweyer was ruim een jaar geleden nog actief als CFO a.i./Deputy CFO bij Proximus en is nu onafhankelijk bestuurder/commissaris in zowel one- als two tier board. Zij trapt onze discussie af met haar kijk en ervaringen.

Er zullen aan deze discussie naast Belgische CFOs en onafhankelijke bestuurders ook CFOs en Commissarissen uit Nederland deelnemen. Welke gelijkenissen en verschillen herkennen zij naar aanleiding van wat ze aan tafel horen.


Programma

16.00 uur        Ontvangst
16.30 uur        Start Ronde Tafel discussie met Katleen Vandeweyer (Non Executive Director)
18.15 uur        Borrel 
19:00 uur        Afsluitend diner 

Locatie
Botanic Sanctuary Antwerp
Leopoldstraat 26
2000, Antwerpen, Belgie


Vragen?
Neem contact op via stefaniegrimbergen@networkc.nl

Deze huiskamersessie wordt georganiseerd in samenwerking met: