2610_NetworkCCT_WR-©-Sabine_van_Nistelrooij-45

Commissarissen Top

Unravel Complexity

24/05/2023
The Duke Club, Nistelrode
13:30 – 21:00


“Simplicity does not precede complexity, but follows it.”
Alan Perlis

Unravel Complexity
Maakt uw RvC het leven van de RvB simpeler of complexer en hoe doet ze dit? Deze vraag zal op de aankomende Commissarissen Top centraal staan. Door de multidimensionale druk (aandeelhouders-medewerkers-samenleving etc) waar raden van bestuur en bedrijven onder staan, op een breed scala aan thema’s, is de neiging met elke wind mee te waaien en de kans op een gebrek aan focus groot. Desondanks zijn het net de bedrijven die met focus vanuit hun essentie opereren, degene die het meest succes zijn.

Hoe zorgt u als commissaris dat de raad van bestuur bij de essentie blijft, maar ook aandacht heeft voor nieuwe trends en ontwikkelingen? Durft u wel eens te adviseren om de waan van de dag te laten passeren? Wanneer doet u dit wel of niet?

Hoe voorkomen we dat de toegenomen compliance verwachtingen vanwege uitdagingen en bedreigingen (denk aan bv. ESG, cyber security etc) zorgen voor een onontwarbaar kluwen van processen en specialisten, dat veel geld kost en de klant alleen maar verder weg duwt. Hoe voorkomt u dat uw vragen of aandachtspunten de drijver van bureaucratie worden?

Naast het grotere plaatje zijn we op de Commissarissen Top benieuwd hoe uw voorkomt dat uw hersenen op de loop gaan met u. Tijdens de Commissarissen Top gaan we in op het thema ‘’unravel complexity’ in aan de hand van concrete cases, goede discussie maar zullen ook stilstaan bij de werking van de menselijke geest.


Locatie
The Duke Club
Slotenseweg 11
5388 RC Nistelrode


Vragen?
Neem contact op met stefaniegrimbergen@networkc.nl