1110-NetworkC-HR-©-Sabine_van_Nistelrooij-94

Commissarissen top

Challenging the status quo

09/10/2024
Kasteel De Hooge Vuursche, Baarn
14:45 – 21:00


Challenging the status quo – 9 oktober

Mensen zien de wereld niet zoals hij is, maar zoals zij zijn” | Paulo Coelho 

Ooit dacht men dat de aarde plat was, totdat deze gedachte werd gechallenged. “Challenging the Status Quo” is een oproep tot actie, die ons aanmoedigt om kritisch na te denken over wat we doen, waarom we het doen en hoe het mogelijk anders en beter kan. 

De kerngedachte hier is dat net zoals het nemen van een alternatieve route ons kan leiden naar nieuwe en interessante bestemmingen, het uitdagen van de status quo in organisaties kan leiden tot innovatie.

Tijdens deze Commissarissen Top willen we u dan ook uitdagen, over wat u doet als commissaris om het bestaande uit te dagen en bestaande gedachten in vraag te stellen. 

Vandaag de dag is praktisch elke organisatie hier erg mee bezig en de intentie hierachter is ook meestal goed. Echter, vervolgens lijkt het dat veel organisaties vastlopen op de onderwerpen rond diversiteit, verduurzaming en tot het komen van een ‘’purpose’’. Is dit de enige weg naar Rome? Of durven jullie te kiezen voor een andere weg? Hoe zorgen jullie dat het pad dat jullie kiezen concreet is naar klant en medewerker toe? En niet enkel een verhaal is, dat vanuit het bestuur gepredikt wordt? 

Tijdens deze Commissarissen Top willen we proberen de verandering die we wensen, concreet en dichtbij te houden, maar op hetzelfde moment ook aan te geven waar we trots op zijn en willen behouden. Wat doet het hart van het bedrijf kloppen? Wat maakt de medewerkers en klanten gelukkig? Hoe blijft men dit behouden en wat moet er veranderen om dit morgen nog steeds te laten doen? Welke bijdrage levert de organisatie tot een betere samenleving en hoe leveren ze die? Welke vastgegroeide overtuigingen staan u in de weg om een optimale bijdragen hieraan te leveren? Welke groepsdruk ervaart u om bepaalde suggesties niet te doen of vragen niet te stellen omdat ze niet modieus of passend bij de algemene moraal zijn?


Locatie
Kasteel De Hooge Vuursche
Hilversumsestraatweg 14
3744 KC Baarn


Vragen?
Neem contact op met stefaniegrimbergen@networkc.nl