De hooge Vuursche

CIO TOP

In the line of fire

02/11/2023
Kasteel De Hooge Vuursche, Baarn
13:30 – 21:00


In the line of fire

Het is wel duidelijk dat nieuwe kennis en technologieën onze wereld volledig op z’n kop zetten. In een samenleving waarin elk aspect van ons leven sterk wordt beïnvloed door digitalisering, geldt dit uiteraard ook voor elk bedrijf in haar geheel. Dat heeft tot gevolg dat ons IT landschap blijft veranderen en daarmee dat onze organisaties en de rol van de CIO constant aan verandering onderhevig zijn. Fundamentele verandering raakt altijd wel iets of iemand tot in het diepste van zijn “zijn”. Wat de passie doet oplaaien en het vuur doet branden. Daarom kiezen we bij deze CIO Top voor het thema ‘In the line of fire’.

In welke mate onderga je de verandering als organisatie? Houd je vast aan je company DNA of moet je als organisatie je geschiedenis laten voor wat het is en een nieuwe route inslaan? Wordt digitale transformatie moeilijker en minder effectief als je geen rekening houdt met wie je in de basis bent en waar je vandaan komt? En als we kijken naar de rol van de CIO, in welke mate onderga en beïnvloed je verandering in deze rol? Welke leider ben jij bij verandering? Heb jij als CIO bedrijfsbreed voldoende mandaat? En hoe blijven jij en jouw team de juiste fit voor de organisatie?

Daarnaast zijn de betrokkenheid, verantwoordelijkheid en datgene wat er van de CIO gevraagd wordt enorm toegenomen de laatste jaren. De CIO moet leren omgaan met nieuwe stakeholders, zowel intern als extern, en moet meer en meer een influencer worden en minder in control willen zijn. Veel organisaties zijn niet in staat om deze transformatie naar de veranderende rol van de CIO te maken, wat betekent dat de rol van de CIO beperkt wordt tot de legacy van IT en er nieuwe rollen worden gecreëerd om de organisatie te innoveren en te digitaliseren.

Oftewel, als CIO lig je onder vuur. Hoe ga je om met deze kapers op de kust? Hoe blijf je relevant en blijf je jezelf ontwikkelen? En in hoeverre schik je jezelf daar naar of pas je wel op de winkel terwijl hij verbouwd wordt?


Locatie
Kasteel De Hooge Vuursche
Hilversumsestraatweg 14
3744 KC Baarn


Vragen?
Neem contact op met amyquik@networkc.nl