Prins Hendriksoord 1

CHRO Top

Dynamics in the boardroom

26/09/2024
Prins Hendriksoord, Den Dolder
14:45 – 21:00


Dynamics in the boardroom

De conventionele Weberiaanse organisatie is opgebouwd volgens een functionele structuur met nadruk op checks & balances. In de hedendaagse wereld is snelheid van cruciaal belang, maar het vermijden van roekeloosheid blijft een prioriteit. Daarom moeten we anders met elkaar samenwerken, waarbij cross-functionele interacties de norm zijn. Het is de taak van de raad van bestuur om hierin het voortouw te nemen en een leidende rol te vervullen.

Echter, het begrijpen van de dynamieken in de boardroom is geen eenvoudige taak. De boardroom is vaak een complex web van persoonlijke agenda’s, verschillende achtergronden, en uiteenlopende ervaringen. Bestuursleden kunnen variëren in hun visies, prioriteiten en benaderingen. Het kan een uitdaging zijn om al deze elementen te omvatten, vooral omdat besluitvorming soms wordt beïnvloed door verborgen politiek, machtsstrijd en individuele belangen.

Toch betekent dit dat we ruimte en vertrouwen moeten geven aan onze collega’s in de board, maar ook kritisch mogen zijn als het gaat om de effectiviteit en snelheid van hun handelen. Daarom staat het thema Dynamics in the Boardroom centraal tijdens deze eerste CHRO Top. We bespreken de samenwerking binnen uw board en de dynamiek tussen de executives onderling en met non-executives. Waar zitten de bottlenecks? Wat verwachten andere C-levels van de CHRO? Wat verwacht de CHRO van hen? Hoe zorgen we voor zowel meer en duidelijkere feedback maar ook meer vertrouwen in elkaar? En hoe vermijden we dat we in interactie minder de eigen functie verdedigen en meer aan het geheel denken?

We dagen u uit om met uw peers binnen HR, maar ook met de CEO, CFO, CIO en Commissaris van andere organisaties in gesprek te gaan. Deel hoe u de dynamiek ervaart en waar volgens u de verbeterpunten zitten, en luister hoe anderen dit zien. Leer uit deze interactie uzelf beter kennen!


Locatie
Prins Hendriksoord
Soestdijkerweg 17
3734 MG Den Dolder


Vragen?
Neem contact op met stefaniegrimbergen@networkc.nl