Marienhof

CFO TOP

Thriving Tribes

15/11/2023
Marienhof, Amersfoort
13:30 – 21:00


Thriving Tribes

Een tribe is van origine een stam, een groep van onderling verwante families of clans. Maar in de huidige samenleving bestaan deze geïsoleerde, monoculturele en eendimensionale tribes vrijwel niet meer. Vandaag de dag leven tribes verspreid en zijn we als mens vaak onderdeel van meerdere tribes. Als we het nu dus hebben over tribes, refereren we naar een groep mensen met gedeelde interesse, cultuur en manier van communiceren.

Of we het nou leuk vinden of niet, we horen dus allemaal bij verschillende tribes en we leven allemaal in groepen. Denk aan je familie, vriendengroep, dorp en natuurlijk de organisatie waarin je werkt. Ieder met zijn eigen dynamiek, cultuur en mensen, waar in de basis samenhorigheid centraal staat. Maar daartegenover zijn we en willen we meer autonoom zijn. Een streven dat ten koste gaat van groepsvorming en onderlinge solidariteit. Hoeveel autonomie willen we als individu opgeven voor een sterkere groep? En welke impact hebben onze geïndividualiseerde samenleving, globalisering en technologie op de erosie van de groep?

Elke groep heeft dus te maken met de paradox ‘wees jezelf en pas je aan’. We willen ons onderdeel voelen van verschillende tribes, teams of communities, maar wel onze onafhankelijkheid behouden. Hoe zorgen we voor de juiste balans hierin? Wat is belangrijk als het gaat om bouwen van de juiste team en tribe binnen onze organisaties? Wat vraagt dit van jou als CFO als het gaat om leiderschap? Hoe blijf je relevant of durf je jezelf ‘misbaar’ te maken? In hoeverre zijn je teamleden bereid een deel van zichzelf weg te cijferen voor een sterkere groep? In hoeverre ga je mee in het autonomiestreven van je medewerkers en waar trek je de grens en zet je de groep voorop? Hoe ga je om met medewerkers welzijn vs. high performance? Durf en kan je in deze hypersensitieve tijden nog wel high performance afdwingen van je team met als motto ‘topsport is niet voor de faint of heart’. En als we kijken naar de board in haar geheel, wat vraagt het van jou als persoon inzake de paradox jezelf zijn/je aanpassen om het team daar te versterken?


Locatie

Marienhof
Kleine Haag 2
3811 HE Amersfoort


Vragen?
Neem contact op met amyquik@networkc.nl