Ronde tafel CIO Top 2021

Huiskamersessie

Finance als drijvende kracht achter verduurzaming

05/10/2022
Prins Hendriksoord, Den Dolder
16:00 – 22:00


Huiskamersessies

Tijdens de huiskamersessies op het prachtige Prins Hendriksoord in Den Dolder gaan we met een kleine groep uit verschillende disciplines discussiëren over specifieke en hedendaagse onderwerpen. In een vertrouwelijke en huiselijke sfeer gaan we volgens Chatham House Rules met elkaar in gesprek.

Finance als drijvende kracht achter verduurzaming 

Een groot deel van de Nederlandse finance gemeenschap is erg gemotiveerd om zijn schouders onder de verduurzaming van het eigen bedrijf en de B.V. Nederland te zetten. Maar in de vele gesprekken die we met hen voeren blijkt dat men het lastig vindt om het concreet te maken. Welke keuzes maak je? Wat doe je wel en wat niet? Wat is een gimmick en wat is een slimme zet? Hoe reken je de effectiviteit van de actie af? Hoe stuur je hier vanuit de finance op aan? Heb je hiervoor de juiste competenties in je team?

En meer maatschappelijk doorgedacht: betekent verduurzamen minder winst maken of reken je gewoon door aan je klanten en laten we uiteindelijk de modale Nederlander de rekening betalen? Moet hij zijn dromen maar wat afschalen, zodat wij met een gerust geweten twee keer per jaar kunnen gaan skiën? Of is er een manier te vinden dat we groei en welvaart kunnen verhogen EN verduurzamen? Hoe geef je binnen je organisatie, als finance leader het juiste ritme hiervoor aan?


Programma

16.00 uur        Ontvangst
16.30 uur        Start Ronde Tafel discussie
                         met een inleiding door Ralf Schmeitz (SVP Group Controller DSM)
18.00 uur        Borrel met aansluitend Diner

Locatie
Prins Hendriksoord
Soestdijkerweg 17
3734 MG Den Dolder


Vragen?
Neem contact op via stefaniegrimbergen@networkc.nl

 

Deze huiskamersessie wordt georganiseerd in samenwerking met: