Commissarissen top

Commissarissen Top

Meet the gathering storms

15/06/2022
The Duke Club, Nistelrode
13:30 – 21:00


Meet the gathering storms

Filosoof Zygmunt Bauman zei eens: ‘Nooit zijn we zo vrij geweest en nooit hebben we ons zo machteloos gevoeld’. “Het is heel paradoxaal. Een dwingende omgeving is heel voorspelbaar en veilig, maar ook onvrij. Met de jaren is hier steeds meer verandering in gekomen en hebben we juist het omgekeerde bereikt. Veel meer vrijheid, minder voorspelbaarheid. Een vrije omgeving zorgt ervoor dat alles sneller verandert en dat je als mens sneller moeten kunnen anticiperen op die veranderingen. 

Bedrijven zijn verzamelingen van mensen en houden van voorspelbaarheid en ontkennen dan ook graag dat ze moeten anticiperen en veranderen. Hierin kunt en moet u als commissaris het verschil maken. Tijdens de Commissarissen Top gaan we met elkaar in gesprek over de “Gathering Storms” om onze bedrijven heen die ons tot versnelling of aanpassing dwingen. Hoe zorgen we ervoor dat we die op ons afkomende stormen tijdig zien en hoe maken we bestuur en organisatie er bewust van door de vragen die we stellen en opmerkingen die we maken in de RvC?

Hoe zorgt u er als commissaris voor dat u bij bent en blijft? Hoe maakt u onderscheid tussen een hype en een trend, tussen essentieel en een randverschijnsel? Wanneer trekt u aan de bel en wanneer moedigt u aan de koers vast te houden?

Onderwerpen waar we met elkaar in gesprek over gaan zijn onder meer geopolitieke veranderingen, de rol van China, de rol van cryptocurrency (is dit iets in de marge voor de nerd of moet u er als bedrijf ook iets mee), de veranderende en krap wordende arbeidsmarkt, logistieke ketens en krapte die ons tot een andere global footprint dwingen of juist niet? De impact van klimaatverandering en het veranderende maatschappelijke klimaat als gevolg (hoe snel moet en kun je handelen).

Ga met andere commissarissen in gesprek over hoe u rondom de thema’s met de nodige autoriteit kunt adviseren en agenderen. En laat u inspireren door experts.


Locatie
The Duke Club
Slotenseweg 11
5388 RC Nistelrode


Vragen?
Neem contact op met stefaniegrimbergen@networkc.nl