CIO Top-4

CIO Top

Thriving Tribes

02/11/2022
The Duke Club, Nistelrode
13:45 – 21:00


Thriving Tribes

Een tribe is van origine een stam, een groep van onderling verwante families of clans. Maar in de huidige samenleving bestaan deze geïsoleerde, monoculturele en eendimensionale tribes vrijwel niet meer. Vandaag de dag leven tribes verspreid en zijn we als mens vaak onderdeel van meerdere tribes. Als we het nu dus hebben over tribes, refereren we naar een groep mensen met gedeelde interesse, cultuur en manier van communiceren.

Of we het nou leuk vinden of niet, we horen dus allemaal bij verschillende tribes en we leven allemaal in groepen. Denk aan je familie, vriendengroep, dorp en natuurlijk de organisatie waarin je werkt. Ieder met zijn eigen dynamiek, cultuur en mensen. Maar daartegenover zijn we en willen we meer autonoom zijn. Een streven dat ten koste gaat van groepsvorming en onderlinge solidariteit. Hoeveel autonomie willen we als individu opgeven voor een sterkere groep? En welke impact hebben onze geïndividualiseerde samenleving, globalisering en natuurlijk ook technologie op de erosie van de groep?

Elke groep heeft dus te maken met de paradox ‘wees jezelf en pas je aan’. We willen ons onderdeel voelen van verschillende tribes, teams of communities, maar wel onze onafhankelijkheid behouden. Hoe zorgen we voor de juiste balans hierin? Wat is belangrijk als het gaat om bouwen van de juiste team en tribe binnen onze organisaties? Wat vraagt dit van jou als CIO als het gaat om leiderschap? Hoe blijf je relevant of durf je jezelf ‘misbaar’ te maken? In hoeverre zijn je teamleden bereid een deel van zichzelf weg te cijferen voor een sterkere groep? Hoe bouw je die solidariteit in organisaties die steeds flexibeler en steeds meer thuis werken? In hoeverre ga je mee in het autonomie streven van je medewerkers en waar trek je de grens en zet je de groep voorop? En als je we kijken naar de board waar je als CIO/CDO steeds belangrijker wordt, wat vraagt het van jou als persoon inzake de paradox jezelf zijn/je aanpassen om het team daar te versterken?


Locatie
The Duke Club
Slotenseweg 11
5388 RC Nistelrode


Vragen?
Neem contact op met amyquik@networkc.nl